مدیریت کلاس

امروزه با وجود تغییرات عمیق در نظام آموزش و پرورش و تغییر در سیاست ها و برنامه ریزی های آموزشی، بعضی از معلمان در رویارویی با مسائل و مشکلات آموزشی و مدیریت کلاس فاقد توانایی ها ی لازم و اساسی هستند و از روش های قدیم و مهارت های سنتی و انفرادی برای اداره ی کلاس خود استفاده می کنند. همین امر باعث کندی شکل گیری فرایند یاددهی – یادگیری و آسیب پذیری امر آموزش شده است.

جهت اجاره کلاس با شماره درج شده در بخش تماس با ما تماس حاصل نمایید.

تحقیقات بی شمار نشان داده اند، بعضی از مشکلات اخلاقی و اجتماعی نوجوانان ما حاکی از جذاب نبودن محیط مدرسه و کلاس های درس و کشمکش های این گونه دانش آموزان با معلمان و در نتیجه افت تحصیلی آنان بوده است. لذا وجود مدیریت کارامد معلمان و ایجاد شرایط لازم برای تسهیل در امر یادگیری در کلاس درس که مطابق نیازها و ویژگی های فراگیران باشد، لازمه ی جامعه ی امروزی و راه گشای بسیاری از مشکلات جوانان است.

مدیریت کلاس

معلمان باید بدانند، هر دانش آموز ویژگی خاص خود را دارد و این معلم است که باید با هنر، ذوق و سلیقه ی خود ، و اتخاذ روش صحیح و در نظر گرفتن تفاوت های فردی، درس را آنچنان لذت بخش و محیط کلاس را آنگونه شاداب و با طراوت ترسیم کند که فرصت بی نظمی به دانش آموزان خود ندهد.

معلمان با مدیریت توانمند خود می توانند جایگاه و منزلت خویش را حفظ کنند. امروزه دیگر معلمان با روش های قدیمی و کلاسیک نمی توانند روح جستجوگر دانش آموزان را قانع سازند، بلکه به مهارت های مدیریتی مبتنی بر اصول روان شناسی یادگیری به شیوه های علمی و تدریس پویا و فعال نیاز دارند.

بعضی عقیده دارند ، مدیریت کلاس درس فقط در ارتباط با حفظ نظم و انظباط کلاس قابل طرح است، اما مدیریت کلاس درس سخنی بس فراتر از آن است.

معلم موفق

معلم موفق کسی است که کلاس درس را به گونه ای آماده سازد تا پاسخ گوی تمامی چالش ها در طول تدریس باشد. معلم باید تواناییهای خود را بشناسد، روش تدریس خود را ارزیابی کند و اگر روش هایش قدیمی و کهنه باشد روش پویا و زنده ای را پیش گیرد تا روحیه ی خلاقیت و نوآوری را در نهاد دانش آموزان شکوفا سازد. او باید روش های برخورد با مشکلات کلاس درس را بشناسد و راهبردی را اتخاذ کند که فرایند یاددهی – یادگیری را مختل نسازد و مشکلات جزئی کلاس او ، به مشکلات کلی و وخیم تبدیل نشود.به گفته ی ایرنز (1982) ، برخی از معلمان در هنر معلمی استعداد بیشتری دارند؛ اگر چه ممکن است ضرورتاً در علم معلمی استعداد خوبی نداشته باشند.. این گروه از معلمان می توانند فضای کلاس را به صورتی ماهرانه برای یادگیری مساعد و دل انگیز کنند و مسائل و مشکلات انضباطی آن را به حداقل برسانند.

معلمان علاوه بر کسب مهارت های مربوط به هنر معلمی ، یعنی تسلط بر کلاس و داشتن مهارت های آموزشی باید واکنش ها و راهبردهای معین دیگری را نیز برای اداره ی کلاس درس یاد بگیرند.

منبع: rentcheap